Sjunga

Söker du en kör med höga ambitioner, varierade projekt och fin sammanhållning? Perfekt! Till höstterminen söker vi nya sångare, och bjuder därför in till ett öppet rep måndag 22 augusti där du får testa hur det är att sjunga med oss. Är du sedan intresserad av att vara med i kören så finns det möjlighet att provsjunga i samband med repet. Föranmälan krävs, hör av dig till kontakt@cantare.net och beskriv kort dina tidigare musikaliska erfarenheter.

Kan du inte komma på det öppna repet men vill ändå komma och provsjunga så går det också bra. Hör av dig på mejl för att boka en tid. Under en provsjungning får du göra lite övningar för att testa omfång och gehör, och du får även sjunga ett stycke ihop med en kvartett av sångare från kören.

Cantare utgörs av en blandad skara människor med olika bakgrunder. De flesta av oss är i åldrarna 30-45 år. Här finns ekonomer, ingenjörer, musiker, jurister, lärare och många fler. Det vi har gemensamt är att vi älskar att skapa musik tillsammans!

Vi träffas för att repa på måndagar kl 18.30-21.15 på Bigarråvägen 8, och gör 3-4 större konserter per år. Varje termin har vi även repdag eller rephelg då vi åker iväg för att umgås någonstans i Stockholms närområde. Efter konserter och repdagar brukar det också bli middag och fest där vi sjunger festsånger natten lång.

Vi sjunger huvudsakligen klassisk körmusik men med inslag av andra stilar, t.ex. folkmusik och jazz. Vi är en aktiv kör med många olika typer av projekt, så för att trivas hos oss behöver du tycka att det är kul att uppträda i olika sammanhang. Förutom våra egna konserter brukar vi göra luciaföreställningar på Skansen, vi har sjungit på bröllop, 80-årskalas, bokrelease, medverkat i en operauppsättning på Folkoperan och mycket annat.

Vad som kännetecknar Cantare

Vi sjunger ofta avancerad repertoar och vill utvecklas musikaliskt. Till skillnad från många andra kammarkörer sjunger vi dock en hel del utantill och försöker förmedla det vi sjunger genom uttryck, förflyttningar och ibland koreografiska element.

Vi är en väldigt social grupp och bryr oss mycket om varandra. Det har sagts av många att kören är som en stor familj. Förmodligen är det därför flera av oss varit med i över 15 år!

Vi är en oberoende kör som drivs som en ideell förening, helt fristående från något samfund eller organisation. Detta ger oss stor frihet i att utforma vår verksamhet. Vi beslutar själva om våra projekt – vad vi ska sjunga och när.

Förväntningar på dig som medlem

Du prioriterar att komma på repetitionerna och övar hemma regelbundet. Ofta finns Spotifylistor eller andra ljudfiler att tillgå.

Du engagerar dig och bidrar till körens verksamhet. Kanske är du en hejare på att klippa filminspelningar från våra konserter, eller så gillar du att styra upp kör-öl. Alla behöver vi hjälpas åt med att få vår verksamhet att gå runt på bästa (och trevligast) sätt!